Från små verksamheter till miljonföretag

”Fadi Matloub är en sann och ambitiös entreprenör med förmåga att se affärsmöjligheter.”

Så lyder en del av motivering till att ge Fadi priset som Årets Nybyggare i Sörmlands län 2017. Fadi kom till Sverige 2002 från Syrien tillsammans med sin familj och har under åren utvecklat olika verksamheter inom bland annat restaurangbranschen och frisöryrket. Tack vare flera små verksamheter har han skapat bred kunskap om företagandet. 2013 fick Fadi en ny idé, efter att ha hört att det var långa köer till halkbanorna i regionen så insåg Fadi att det fanns kundunderlag att starta en i Strängnäs. Sagt och gjort, Fadi startade Halkbana Strängnäs AB som är ett dotterbolag till Motorbana Strängnäs AB. Med små resurser och hårt arbete har Fadi arbetat upp sitt företag och har i nuläget fyra anställda och erbjuder både företagsevent som riskutbildningar för bil- och motorcykelkörkort.

Grattis säger vi till Fadi.

Hela motiveringen kan du läsa nedan:
Fadi Matloub är en sann och ambitiös entreprenör med förmåga att se affärsmöjligheter.
Fadi kommer ursprungligen från Syrien, där han drivit en frisörsalong. Sedan oktober 2013 driver han aktiebolaget ”Halkbana Strängnäs AB” som är ett dotterbolag till aktiebolaget ”Motorbana Strängnäs AB” som han också äger.
Han har med begränsade resurser och under en kort tid i Sverige drivit flera små verksamheter som har lett till att Fadi successivt har kunnat utveckla sina kunskaper om företagandet i Sverige och sparat ett kapital.
Det har givit honom en stabil grund till att senare etablera ett framgångsrikt företag som idag sysselsätter fyra anställda.
Förutom att Fadi har bidragit till att skapa nya affärstillfällen och därmed till tillväxten i Sverige, har han också blivit en inspirerande förebild för oss alla.
Av ovannämnda skäl tilldelas Fadi Matloub priset som ”Årets Nybyggare – Nystart i Sörmlands län 2017”