Nominera

 

Vem blir vinnare av H.M. Konung Carl VXI Gustafs pris Årets Nybyggare 2018? 

Du kan till och med den 1 augusti anmäla dig själv eller någon annan företagare med utländsk bakgrund till H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare och utmärkelserna Årets Pionjär respektive Årets Unga Pionjär.

Årets Nybyggare

Priset delas ut till en företagare med utländska bakgrund som nyligen har kommit till Sverige och startat ett eget företag som varit aktivt i minst 2 år. Entreprenören bedöms utifrån sex kriterier.

Årets Pionjär

Utmärkelsen delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som är majoritetsägare och som har varit aktiv i minst 5 år. Företaget ska kunna påvisa en kontinuerlig tillväxt och ha verksamhet över hela landet och/eller internationellt. Entreprenören bedöms utifrån sex kriterier.

Årets Unga Pionjär

Utmärkelsen delas ut till en entreprenör som har startat ett företag med en framgångsrik affärsidé. Max 30 år gammal med minst en förälder med utländsk bakgrund.

Läs mer om priset här

 

Regionala finaler och Nationell final

Inför den nationella finalen på Stockholms Slott har Sverige delats in i fem regioner. Oberoende regionala nomineringskommittéer utser, för varje kategori, regionens främsta företagare med utländsk bakgrund. Dessa går vidare till den nationella finalen där priset delas ut av H.M. Konung Carl XVI Gustaf den 16 oktober på Stockholms slott.

Datum för årets regionala finaler:

10 september – Syd
11 september – Väst
13 september – Stockholm
19 september – Norr
4 oktober – Öst

 

Nomineringsperioden avslutades den 1 augusti 2018