Stockholms län Årets Nybyggare 2016

Vinnaren av Årets Nybyggare 2016 i Stockholms län blev systrarna Hedieh och Hasti Asadi

Motivering Årets Nybyggare Stockholm 2016
”Från krigets Iran till prisade entreprenörer i Stockholm.
De har tagit sig genom en barndom med extremt begränsade tillgångar och utmaningarna som finns med att växa upp som flyktingbarn. Deras föräldrar har gjort en resa som inspirerat och motiverat dem till att våga utvecklas och satsa på sina drömmar. Trots prestigefulla läkar- och ekonomiutbildningar i bagaget, valde de att satsa på entreprenörskapet, och det med bravur.

Vinnarna av Årets Nybyggare 2016 är systrarna Hedieh och Hasti Asadi, som med sitt företag DeoDoc, fullkomligt revolutionerat intimhygienbranschen och gett män och kvinnor runt om i Sverige chans att känna sig betydligt fräschare. På bara tre år har de fått ett flertal fina utmärkelser, bland annat har de blivit handplockade av Nasdaq till deras initiativ för kvinnliga entreprenörer och utsetts till ”Bästa företag” av näringslivets mest framstående företagsledare.”

Årets Nybyggare, med priset Nystart, premierar personer med utländsk bakgrund som med begränsade resurser och under en kort period har nått framgång i sitt företagande. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram goda exempel och förebilder och inspirera andra att våga satsa på sina idéer. I år tog systrarna Hedieh och Hasti Asadi hem priset, för att de på kort tid lyckats bli väldigt framgångsrika med sin revolutionerande affärsidé DeoDoc, en serie intimhygienprodukter.
– Vi är extremt glada över det här priset, det känns som ett kvitto på att det vi gör faktiskt är bra och uppskattat. Vi har kämpat väldigt hårt och lämnat lovande karriärer bakom oss för att satsa på vår affärsidé, säger Hedieh Asadi.