Blekingeföretagare premierade

I onsdags överlämnade landshövding Gunvor Engström utmärkelserna ”Årets Nybyggare” och ”Årets Pionjär” i Blekinge 2009.
Årets Nybyggare år 2009 i Blekinge är Adam Niewolik som driver ”Adam fixar Allt” i Sälleryd. Årets Pionjär år 2008 i Blekinge är Carlos Abraham Michea Ochoa som driver ”Syd Jet Lego” AB i Ronneby.

 

Den festliga utdelningsceremonin ägde rum i Landshövdingens residens i Karlskrona.
Bakgrunden är följande: För att förbättra klimatet avseende invandrarföretagande och lyfta fram goda exempel, initierade IFS, år 1999, priset ”Årets Nybyggare”. Avsikten var att utmärkelsen skulle gå till en person som, i sitt nya land Sverige, målmedvetet och envist kämpat för sin verksamhet, med begränsade resurser nått framgång med företagandet och därmed också bidragit till tillväxten i det nya landet.

Sedan år 2000 står Hans Majestät Carl XVI Gustav som prisets beskyddare.

Adam Niewolik och Carlos Michea Ochoa går nu vidare till en riksfinal där priset för ”Årets Nybyggare” i hela Sverige utses av en jury bestående av bland annat Gustaf Douglas, Sören Gyll, Gunvor Engström och Björn Rosengren. Priset delas ut vid en högtidlig ceremoni på slottet av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustaf

Urvalskommittén för priserna ”Årets Nybyggare” och ”Årets Pionjär” i Blekinge, bestående av representanter från Näringslivet i Blekinge, ALMI Blekinge samt SEB Blekinge, har motiverat sina val enligt följande:

Företag ” ”Adam fixar Allt”

”En allsidig hantverkare med blick för detaljer kombinerad med osedvanlig kreativitet och kompromisslös kvalitetskänsla”

Företag ” ”Syd Jet Lego” AB

“Carlos Michea är en initiativrik entreprenör som ständigt vill utvecklas. Han har ett stort yrkeskunnande och för fram nya idéer genom en positiv anda som smittar av sig”

blek09_2