Finalister 2018

 

Region Syd

Jared Christensen, Ekko Gourmet AB

Jared Christensen kommer ursprungligen från Nya Zeeland och har arbetat som kock i ett flertal länder. Älskar mat och är passionerad när det gäller kvalitet, ingredienser, spännande konsistenser och smaker. Christensen grundade Ekko Gourmet då han inte hittade riktigt goda vegetariska och ekologiska rätter i butikerna. Jordnötsbiffar pressade för hand i ett källarkök under en ICA butik var den första rätten – det blev succé. Därefter blev det fler rätter och efterfrågan ökade. Detta ledde vidare till ett eget storkök och sedan till en egen fabrik. Idag samarbetar företaget med ett säljbolag. Produkterna finns i över 980 butiker runt om i Sverige och exporteras till Norge, England och Australien.
Ort: Malmö
Grundades: 2010
Omsättning: 10,8 mkr
Antal anställda: 2
www.ekkogourmet.com

Deniz Yildirim, tretton37 Development AB

Deniz Yildirim kom efter en tuff uppväxt i Turkiet till Sverige, lärde sig språket, läste på universitet, var en av de yngsta ledarna på ett börsnoterat bolag och byggde upp flera framgångsrika bolag varav ett som har sålts av. Allt detta började med en dröm, en möjlighet och två års sovande på ett kontorsgolv på företaget där Yildirim jobbade innan han hade råd med sitt eget boende. Yildrim grundade tretton37 för att utmana industristandarderna och för att skapa en kreativ arbetsplats med en kunskapskultur som attraherar de mest passionerade och talangfulla medarbetarna. Det ger idag upphov till helt nya lösningar och ett innovationstänk som skapar väl utformad programvara som hjälper kunder att uppnå sina mest ambitiösa mål.

Ort: Lund
Grundades: 2010
Omsättning: 140,5 mkr
Antal anställda: 134
www.tretton37.com

Ali Alameri, Bureca AB

Ali Alamari startade 1999 en enskild firma där han arbetade med installation och service av kylanläggningar och värmepumpar. Företaget växte och är idag en totalleverantör till butiker, restauranger och caféer. Genom företaget säljs all möjlig utrustning och man har egna serviceteam. Ca 3000 olika artikel finns på företagets hemsida och import görs från hela Europa. Företaget är certifierat och ackrediterat för installation, service och kontroll av kyl- och värmepumpsanläggningar. Även konst-ruktioner, design, beräkningar och ritningar för inredning erbjuds. Alameris mål är utveckling och han har en dröm att finna nya miljövänliga metoder inom kalkbranschen och patentera det.
Ort: Malmö
Grundades: 1999
Omsättning: 25 mkr
Antal anställda: 12
www.bureca.se

Fairooz Tamimi, Fairooz Tamimi Company

Fairooz Tamimi kommer från Jordanien. Som författare, talare, journalist, entreprenör och konsult tar Tamimi många invandrare närmare städernas affärs- och kulturliv. Främjar entreprenörskap och underlättar en omstart i Sverige. Tamimi använder mångfald som en generator för affärer och inspirerar invandrarföretagare genom att själv på 5 år ha lyckats att bygga ett stort nätverk och gjort integrationsarbetet till ett verkligt företag. Många kvinnor behöver tro att de kan lyckas och Tamimi vill inspirera invandrarkvinnor och mödrar att se att de inte behöver frukta, de kan vara starka på egen hand, höja sina barn och bli framgångsrika.
Ort: Lund
Grundades: 2013
Omsättning: 241,7 tkr
Antal anställda: 1
www.fairooztamimi.se

Cassandra Ibrik, Ung Bemanning Sverige AB

Idag är det svårt för ungdomar att hitta ett arbete som de kan utföra på sidan om sina studier. Därför startade Cassandra Ibrik Ung Bemanning som förmedlar jobb och därmed möjliggör för ungdomar att få arbetslivserfarenhet inom många olika områden. Ibrik vill hjälpa arbetsvilliga ungdomar in på arbetsmarknaden men även hjälpa företagare att lösa bemanningen vid tillfälliga arbetstoppar där ungdomar flexibilitet kan rycka ut med kort varsel. Ung Bemanning möjliggör för ungdomar att få sin första arbetsplats och bidrar till integrationen. Ibrik ser sig själv som en förebild för unga att sträva efter sina drömmar. Att vara driven och målmedveten och att ge sig ut och våga.
Ort: Helsingborg
Grundades: 2015
Omsättning: 136 tkr
Antal anställda: 1
www.ungbemanning.net

 

Region Väst

Assan Njie, NJIE Foods AB

Assan Njie, tidigare elitidrottare och rankad sjua i Europa i kampsporten MMA, insåg att det saknades en nyttig och hälsosam dryck efter träning för konsumenterna i Sverige. Njie förverkligade då sin dröm om ett eget företag genom att 2008 starta NJIE Foods. Företaget utvecklar, producerar och mark-nadsför idag innovativa och funktionella livsmedel som hjälper hälsointresserade personer att lättare uppnå sina mål. Under kort tid har det blivit succé på den nordiska marknaden. Produkterna säljs hos de större dagligvarukedjorna, inom servicehandeln, caféer, hälsokostbutiker och idrottsanläggningar.
Ort: Göteborg
Grundades: 2008
Omsättning:
401 mkr
Antal anställda: 61
www.njie.se

Rebu Burubwa, Rutasoka Sweden AB

Rebu Burubwa tvingades fly från krigets Kongo, levde som barfotaflykting i Tanzania men har nu hittat hem i Sverige. Sina rötter glömmer han aldrig utan Burubwa startade företaget Rutasoka som han driver tillsammans med flickvännen. Importerat ekologiskt kaffe från bönder i Kongo-Kinshasa distribueras till svenska företag och butiker. Delar av vinsten från företaget går till att finansiera en medicinsk klinik för kvinnor och barn i hembyn Uvira. Utan hårt arbete och målmetvenhet, som har tagit Burubwa dit han är idag, hade han inte kunnat hjälpa så många människor i Kongo. Burubwa vill inspirera andra att oavsett vad man har gått igenom så finns det hopp för framtiden. Man ska inte överge sina drömmar trotts att man har flyttat till ett nytt land.
Ort: Göteborg
Grundades: 2017
Omsättning: 359 tkr
Antal anställda: 1
www.rutasoka.se

Kasra Haghighi, Uniquesec AB

Kasra Haghigi grundare av UniqueSec A. Ett innovativt företag vars kärnkompetens är utveckling av signalbehandling för kortdistansradar. Utveckling sker av avancerade algoritmer så att sensorer utför mätningar under olika förhållanden och radarsystem för avståndsmätning kan implementeras. Småskaliga kommersiella radar, designtest och verifieringslösningar för radar i olika applikationer, särskilt inom bilindustrin. Dessa högteknologiska produkter inom olika branscher har gett upphov till en global expansion i Europa, USA och Sydkorea. Attraktivt bl.a för unga kvinnliga talanger, kvinnliga ingenjörer i gruppen Innovation och uppfinningar.
Ort: Hovås
Grundades: 2013
Omsättning: 2,9 msk
Antal anställda: 2
www.uniquesec.com

Hector Martinez, Cellink AB

Hector Martinez, teknikchef och medgrundare av Cellink. Företaget utvecklar bioprintteknik som gör det möjligt för forskare att skriva ut mänskliga organ och vävnader för utveckling av läkemedel och kosmetiska produkter, och i framtiden för kliniska tillämpningar. Cellinks innovativa biomaterial gör det möjligt för mänskliga celler att växa och trivas som de skulle i den naturliga människokroppsmiljön. På 12 månader har produkter sålts till mer än 40 länder och hundratals, prestigefyllda laboratorium runt om i världen som Harvard, MIT, Princeton och FDA. Kulturen på Cellink präglas av uthålliga, hårt arbetande medarbetare som strävar efter att göra en skillnad i världen med mottot ”magi händer i att göra”. Martinez vill att denna kultur och budskap ska nå fler, att motivera speciellt grupper som kanske inte stimuleras av en högre utbildning. Grupper som har en stor potential att bidra till vårt samhälle på ett ovärderligt sätt.
Ort: Göteborg
Grundades: 2016
Omsättning: 13,1 mkr
Antal anställda: 16
www.cellink.com

Amir Modifi, Glamma Nordic AB

Amir Modifi brinner för företagande och har gjort det sedan barnsben. Grundade företaget Glamma med fokus på små & medelstora företag inom skönhetsbranschen. Erbjuder digitala tjänster som utvecklar kundernas försäljning och minimerar administrationen. Glamma.se är en skönhetssajt där man enkelt kan hitta, jämföra och boka tid hos skönhetssalonger, köpa produkter m.m. En stark omsättningsutveckling har gjort det möjligt att investera stort i bakomliggande plattform för att säkra fortsatt tillväxt. Modifi vill visa att det går att vara integrerad och ekonomiskt bidragande till samhället om man får chansen, även som ensamkommande flyktingbarn. Modifi vill även hjälpa andra på sin resa att bygga en nutid och en framtid för sig själva och sina nära. Är aktiv inom entreprenörskretsar, föreläser för unga studenter och agerar bollplank för de som söker den kompetens han besitter.
Ort: Mölndal
Grundades: 2011
Omsättning: 8,1 mkr
Antal anställda: 9
www.glamma.se

Batoul och Jara Raad, KB Batts och Jara

Systrarna Batoul och Jara Raad har alltid varit samhällsengagerade, vill dela med sig och sprida glädje till andra. De är grundare av föreningen Ale Pyssel- och Kulturförening och den populära DIY (Do it yourself) Youtube-kanalen Batts and Jara. De ger företag, organisationer, mässor, föreningar m.fl en chans att erbjuda ett kreativt tillskott till sina event och affärer. Allt från pyssel, workshops, event planering, marknadsföring och mycket mer där till. Ett unikt affärskoncept som har lyckats. Batoul och Jara vill inspirera unga som kommer från samma bakgrund, en uppväxt i en förort där inte mycket spelade stor roll. De ser genom sitt arbete att kreativitet och skapande kan föra människor samman.
Ort: Ale
Grundades: 2017
www.battsochjara.com/

Region Stockholm

Bashar Yousif, New Life Assistans AB

Utifrån sin egen familjesituation, där två av barnen är gravt funktionshindrade och är i behov av assistans dygnet runt upptäckte Bashar Yousif att assistansen var i behov av förbättring. Yousif hade erfarenhet av affärsverksamhet, såg möjligheten och grundade företaget New Life Assistant som ansvarar för rekrytering och schemaläggning av assistenter. Kvalitén på servicen ska hålla en mycket hög kvalité och möta brukarnas behov. Barnens anhöriga och personliga assistenter ges den utbildning och det stöd som behövs, och målet är att barn med hjälp av sin personliga assistans ska ha samma möjlighet till frigörelse och utveckling som andra barn.
Ort: Årsta
Grundades: 2011
Omsättning: 73,1 mkr
Antal anställda: 170
www.newlifeab.se

Adrian Jose Cabezas Morales, Nano Control AB

Adrian Jose Cabezas Morales, professionell forskare, uppfinnare, entreprenör, affärsman. Grundare av företaget Nano Controls vars affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja partikelseparatorer som används för rening av luft eller sanering av olika miljöer från damm (mikro-nano partiklar), stoft, sot eller liknande från industriella utsläpp. Marknaden för luftrening är mycket stor och lösningen är tillämplig på små och stora företag inom olika branscher som t.ex gruvindustrin, byggindustrin,  pappersindustrin, sopförbränning, energiframställning, sjöfart, kemisk industri, läkemedelsindustrin, etc. Nano Controls vision är att skapa en ny de facto-standard för luftrening och miljödekontaminering.
Ort: Stockholm
Grundades: 2013
Omsättning: 250 tkr
Antal anställda: 0
www.nanocontrol.se

Roy Oro, Jobbstore i Sverige AB

Roy Oro är grundare av företaget Jobbstore som hjälper arbetslösa och nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Att få integrationen av nyanlända att fungera. Tillsammans med arbetspartner Proper Syd erbjuds tjänsten ”Stöd och matchning” i Stockholm och Uppsala. Verksamheten har utökats och idag finns det 3 bilar som rullar 12 timmar per dag med leveranser åt SLL. Leveranser av paket sker främst till nyopererade och pensionärer men även blodprover och mediciner till sjukhusen runt om Stockholm.
Ort: Spånga
Grundades: 2016
Omsättning: 2,7 mkr
Antal anställda: 12
www.jobbstore.se

Imad Elabdala, Kidnovation AB

Imad Elabdala hade ett företag i Homs, Syrien inom området för underjordisk vattenledning och hållbarhet. Kom till Sverige och grundade Kidnovation som erbjuder skolor, sjukvårdsinstitutioner och humanitära organisationer digitala, gamifierade diagnostiska och terapeutiska verktyg som gör det möjligt för dem att hjälpa barn med psykosociala problem. En digital plattform som förvandlar terapimetoder och social utbildning om jämlikhet, inkludering och integration till berättelser och spel som barn lätt kan uppfatta. Också ett gamifierat verktyg för att skapa en säker zon för barn att uttrycka sina känslor och kommunicera med läraren eller terapeuten vilket hjälper till med en snabb diagnos av deras psykiska hälsostatus samt hjälper organisationer att mäta deras inverkan. Elbadala har det till sitt livsuppdrag att göra terapi tillgänglig för alla barn i världen med hjälp av vetenskap, berättelser och teknik.
Ort: Stockholm
Grundades: 2016
Omsättning: 306 tkr
Antal anställda: 4
www.kidnovation.se

Daniel Daboczy, Fundedbyme AB

Daniel Daboczy är grundare av Fundedbyme, en hemsida där startups och growthbolag kan ta in kapital från passionerade människor istället för att jaga riskkapital. Crowdfunding för smart tillväxt och för att skapa framgångsrika företag. Entreprenörer presenterar sin idé på en digital plattform /hemsida och vanliga människor blir delägare och hjälper bolaget framåt. Fundedbyme har vuxit rejält och har hjälpt tusentals entreprenörer. Bolaget har verksamhet i flera länder, har mer än 250.000 registrerade investerar som medlemmar och är därmed Nordens största plattform i sitt slag. Daboczy vill genom crowdfunding och företagsengagemang se fler entreprenörer som lyckas. Är mycket engagerad som mentor för unga entreprenörer och föreläser regelbundet, t.ex som inspiration för ”såhär tar man sig från förorten till börsen”.
Ort: Stockholm
Grundades: 2011
Omsättning: 40 tkr
Antal anställda: 8
www.fundedbyme.se

Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Grundaren av Virkesbörsen, Adam Aljaraidah, vill skapa en mer transparent, rättvis och effektiv virkesmarknad och skogsindustri. Skogs-ägare kan enkelt, på den digitala marknadsplatsen, få rådgivning och en prisbild samtidigt som de kan kon-kurrensutsätta sitt virke för att göra mer lönsamma virkesaffärer. Ett ecosystem för virkesaffärer och den enda oberoende och fristående digitala marknads-platsen för köp och sälj av virke. Skogsbolag kan då mycket enklare anskaffa råvara och effektivisera hela sin anskaffningsprocess.
Ort: Stockholm
Grundades: 2017
Antal anställda: 1-4
www.virkesborsen.se

Region Norr

Diaeddin Abdalrahman, Norr Entreprenörer AB

Diaeddin Abdalrahman är grundare av företaget Norr Entreprenörer, ett företag inom byggbranschen. Man utför alla typer av byggtjänster, nybyggnation, renoveringar, anläggningar samt rivning och betonghåltagning. Abdalrahman arbetar efter en djupt rotad strategi som bygger på att alltid ge från sitt hjärta. Är uppväxt med en lära om att inte fastna i små detaljer utan alltid sträva efter att arbeta ur ett brett perspektiv och att skapa relationer baserat på ärlighet. Motto: att förenkla och leverera resultat över förväntan till alla, vilket uppskattas mycket av kunder och anställda.
Ort: Boden
Grundades: 2014
Omsättning: 15 mkr
Antal anställda: 15
www.norrentreprenorer.se

Edel Puntonet, Jo Kommunikation AB

Edel Puntonet grundare av företaget Jo Kommunikation, en nytänkande kommunikationsbyrå. Tanken är att kunden inte ska behöva kontakta andra byråer oavsett behov. Med stort hjärta och mycket passion har Putonet på kort tid byggt ett framgångsrikt team i en utmanande bransch. Från att vara ett nystartsföretag till att vara Umeås lönsammaste byrå. Med moderna digitala verktyg och arbetssätt förändrar man kommunikationsbranschen för att kunden ska få mer för pengarna. Man jobbar med varumärke, foto, film, webb, sociala medier, PR, dataanalys, 3D, strategi, reklamkampanjer och allt som behövs för framgångsrik kommunikation. Levererar helhetslösningen som gör det enklare för kunderna att växa och fokusera på det de är bäst på.
Ort: Umeå
Grundades: 2015
Omsättning: 8,4 mkr
Antal anställda: 6
www.jokommunikation.se

Alcides Viamontes Esquivel, ShimmerCat AB

Alcides Viamontes Esquivels ShimmerCat, en mjukvara som hjälper e-handlare att skapa snabbare laddningstider för olika kanaler, över hela världen. I samband med att en ny teknologi för webben lanserades i slutet av 2015 kunde Alcides använda sin forskarbakgrund i kombination med sina kunskaper om marknadens behov och därigenom skapa en banbrytande mjukvara. Idag bygger hela företagets verksamhet kring mjukvaruprodukten ShimmerCat. En mjukvara som e-handlare abonnerar på och som placeras ovanpå e-handlares befintliga IT-infrastruktur. Genom den banbrytande teknologin som använder AI och maskininlärning samlar programmet data från besökarna, analyserar datan, och optimerar för att minska laddningstiderna med 30-60%. Via datainsamling optimeras hela sajter automatiskt och sparar därigenom en mängd manuellt konfigurationsarbete, som normalt utgör huvudvärk för många utvecklingsteam.
Ort: Umeå
Grundades: 2014
Omsättning: 741 tkr
Antal anställda: 2
www.shimmercat.com

Nagla Negm El Din, Shamsen Assistant AB

Nagla Negm El Din grundare av Shamsen assistans, ett personligt och färgstarkt företag som har sitt kontor i Gagnef och erbjuder sina tjänster till brukare runt om i Sverige. Företaget tillhandahåller personlig assistans till personer med funktionsnedsättning, allt efter kundens önskemål. Nagla brinner för integration och är medlem i flera olika föreningar. Har bland annat varit ordförande i egyptiska föreningen i Sverige. Är medlem i Lions och Företagarna Gagnef.
Ort: Djurås
Grundades: 2006
Omsättning: 28,2 mkr
Antal anställda: 41
www.shamsen-assistans.se

Penikandjomon Kone,  P. Solenergi & VVS Service AB

Utifrån sina studier på Charlmes ville Kone göra något för att utnyttja solenergin och förbättra VVS arbeten. Företaget P. Solenergi & VVS Service i Sverige grundades och sedan gjordes det även på Elfenbenskusten. Idag bygger företaget en svensk VVS skola på Elfenbenskusten. Kone jobbar med Solenergin och VVS arbeten och gläds åt att överföra sin kompetens till sitt hemland och att bidra till samhället. Utbildning är det Afrika behöver och anställda på P.Solenergi är glada för vad de kan bidra med. Företaget har stora ambitioner både i Sverige och på Elfenbenskusten och kommer att utveckla mer och mer i båda länder.
Ort: Avesta
Grundades: 2014
Omsättning: 9,8 mkr
Antal anställda: 6
www.psolenergiochvvsservice.se

 

Region Öst

Aria Sotoudeh, Cityläkarna i Kalmar AB

Aria Sotoudeh är legitimerad läkare och har sedan 2010 drivit egna företag. Genom företaget City-läkarna i Kalmar, Kalmars största privata hälsocentral, arbetar man för att erbjuda bästa möjliga primärvård genom att tillsammans med glädje och effektivitet leverera en tillgänglig, personlig och kvalificerad vård. Idag är över 8000 patienter listade som får hjälp av 27 kompetenta medarbetare. Sedan 2016 bedrivs även verksamhet inom företagshälsovård med 5 medarbetare och över 50 företag som kunder. 2018 startades en ny privat hälsocentral i Oskarshamn, den enda privata vårdcentralen i Oskarshamn. 7 medarbetare som i nuläget tar hand om över 2 000 listade patienter och som stadigt växer. Aria Sotoudeh har flera planer och mål för framtida expansion.
Ort: Kalmar
Grundades: 2013
Omsättning: 24,3 mkr
Antal anställda: 23
www.citylakarnaikalmar.se

Saifon Ersrud, Olof Hotell & Restaurang AB

Saifon Ersrud driver en hotellverksamhet med tillhörande lunchservering. Målet är att utveckla kvalitén både på mat och logi men också att skapa en naturlig samlingspunkt på orten. Saifon kom från Thailand för drygt sju år sedan, började med en mindre restaurang, köpte sedan ortens hotell och driver numera också personalmatsalen på Åsedas stora företag, Profilgruppen AB. Så tre matställen drivs av Saifon som också har köpt ett hus för att kockarna ska kunna bo i närheten. En mycket uppskattad, en positiv kvinna som alla berömmer i Åseda men även utanför.
Ort: Åseda
Grundades: 2013
Omsättning: 4,3 mkr
Antal anställda: 6
www.hotellolof.se

Rüdiger Wolf Lincke, Sofwerk AB

Rüdiger Wolf Lincke har en doktorsexamen i datavetenskap. Startade företaget Softwerk och var i flera år vd i företaget. Skötte ekonomi, personal, skatt, marknadsföring, sälj, projektledning, utveckling m.m. Allt som krävdes för att föra bolaget från en till tio anställda. Idag sitter Rüdiger i bolagets styrelse. Softwerk erbjuder investmentbolag due diligence tjänsten ”DueDive” som hjälper bolagen att bättre förstå IT system som köps in. Analyser görs bl.a. med egenutvecklade mjukvara och resultatet är till hjälp vid riskbedömning och investeringsbeslut. Kunder är främst europeiska investment bolag som köper IT bolag i Europa.
Ort: Växjö
Grundades: 2010
Omsättning: 17 mkr
Antal anställda: 25
www.softwerk.se

Dean Maros, MiniFinder Sweden AB

Dean Maros, ingenjör inom information och medieteknik, har tidigare drivit en enskild firma inom mjukvaruutveckling i 7 år parallellt med jobbet som utvecklare på ett annat företag. Dean startade företaget MiniFinder med egna medel och lyckats gå med vinst från den första dagen. Bakom företaget ligger mycket jobb och uppoffringar från Dean som har varit VD, säljare, utvecklare, lagerarbetare m.m under de två första åren när det inte fanns några anställda. På företaget utvecklar man egna produkter och tjänster inom GNSS-området (Global Navigation Satellite System). Positionen anges via GPS inklusive mätning av hastighet, höjd och riktning. Med kvalitet, unik design och hög precision i ett litet format erbjuder man helhetslösningar för t.ex personer med kognitiva funktionsnedsättningar, spårning av djur, fordon m.m samt stöldskydd av maskiner och värdesaker.
Ort: Växjö
Grundades: 2012
Omsättning: 10,7 mkr
Antal anställda: 7
www.minifinder.se

Sahman Torlakovic, VBF Fastigheter i Västervik AB

Sahman Torlakovic är byggare (snickare och murare). Kom ensam till Sverige med endast en väska i handen. Tog alla småjobb bara för att bygga upp en grund för sig själv. Det fanns inga helger eller lediga timmar på dygnet endast 8 timmars sömn och sedan jobb igen. Idag äger Sahman och driver tillsammans med sin fru företaget VBF fastigheter i Västervik där inköp och renovering görs av fastigheter. Både inne i lägenheterna samt utanpå fastigheten som renovering av fasader och balkonger på gamla och nya byggnader. De 20 anställda har olika bakgrunder och kommer från olika länder. Det gäller möta alla uppmaningar som man ställs inför när det  ett sådant jobb för att uppnå bästa resultat och i slutänden få en nöjd kund.
Ort: Västervik
Grundades: 2005
Omsättning: 1,7 mkr
www.vbf-vastervik.com

Mirza Bico, Mirza Social Relations AB

Genom sin stora följarskara på nästan 3 miljoner följare på Instagram erbjuder Mirza Bico företag att köpa reklam på sitt konto ”ellentvshow”. När man köper ett inlägg får man rådgivning för att uppnå bästa resultat. Utöver detta föreläser Mirza för företag och Ung företagsamhet samt erbjuder stöd åt företag att öka sina följarsiffror på sociala medier. Mirza har skrivit en bok om sin resa.
Ort: Växjö
Grundades: 2017
Omsättning: 1,1 mkr
Antal anställda: 1-4
instagram.com/ellentvshow

Caroline Klüver, PlantRiket AB

Caroline Klüver äger och driver företaget PlantRiket, en plantskola med ett mycket stort och varierande sortiment inom bland annat rosor, träd, buskar, frön, perenner och sommarblommor. Caroline arbetar för att alla, oavsett plånbok, ska kunna få glädje av blommor och växter för att skapa en fin trädgård. En riktigt gammeldags trädgårdshandel med kvalité som har södra Sveriges största urval inom trädgårdsväxter. På PlantRiket görs allt på sitt eget sätt. Annonsering görs via Facebook ”PlantRiket” och Instagram ”PlantRiket”. Man hjälper andra nysvenskar med praktikplats, skapar ett ställa utan ”batteri i klockorna”, där folk känner sig viktiga, går och sjunger i växthusen, tar med sig fikakorgen och ”avstressar” efter en tuff dag på jobbet.
Ort: Johannishus
Grundades: 2017
Omsättning: 8,2 mkr
Antal anställda: 4
www.plantriket.se