Hantverk och danshus pristagare i Väst

Hanna Asi, som driver företaget Nazfat i Kinna, fick i måndags ta emot priset Årets Nybyggare Nystart i Väst. Till Årets Nybyggare Pionjär i Väst utsågs Adriana Mendes som driver Adrianas Danshus AB i Göteborg.

 

 

För elfte året i rad delades Årets Nybyggarepris ut – ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Almi Företagspartner Väst AB, SEB och Visma. Landshövding Lars Bäckström genomförde utdelningen vid en ceremoni i residenset.

Årets Nybyggare Hanna Asi tog emot ett stipendium på 10 000 kronor. Juryns motivering: Med en passion för sitt kulturarv och hantverk från Nasaret har Hanna Asi utvecklat sig själv och sitt företag, Nazfat, under sin korta tid i Sverige. Med sitt starka sinne för hantverk har hon skapat de bästa möjligheterna för sitt företag med produktion i hemtrakterna Nasaret och försäljning på den nordiska marknaden.

Hennes egna designade och handgjorda smycken har kommit att färgsätta mer än tusen nordiska män och kvinnor varje år. Genom att ha ett socialt företagande i fokus kombinerat med stark vilja har vår kvinna från Kinna, Hanna Asi, på ett föredömligt sätt visat på att man kan skapa en lönsam verksamhet inom hantverksbranschen i Sverige.

Årets Pionjär Adriana Mendes tog emot ett diplom undertecknat av landshövdingen. Juryns motivering: Med en förmåga att se möjligheter i en starkt konkurrensutsatt dansbransch har Adriana Mendes genom hårt arbete och målmedvetenhet utvecklat sin affärsverksamhet samt påbörjat förverkligandet av sina visioner.

Adriana har med rätt danssteg, passion och ledarskap utvecklat Adrianas Danshus AB till att idag vara en av Göteborgs främsta dansskolor med 19 anställda och mer än 1 200 dansande elever per termin. Genom sin passion för dans och genom att ta nya utmaningar, samt skapa ordning och reda i en bransch där det är lätt att ta snedsteg, har Adriana Mendes inte bara lyckats utveckla en lönsam verksamhet utan också blivit ett föredöme för andra dansentreprenörer.

Årets pristagare kandiderar sedan, tillsammans med andra utsedda pristagare från olika delar av landet, till Årets Nybyggare respektive Årets Pionjär som delas ut av H.M.K. Carl XVI Gustaf i Stockholm i oktober.

Göteborgs-Posten

Göteborgs-Posten i tidningen

Västnytt (12 minuter in i sändningen finns ett inslag från utdelningen)

Borås Tidning

IMG_6158-444