Hiromi – nytänkande nybyggare

Hiromi Ballantyne har trots alla hinder lyckats skapa ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch.
Det är motiveringen till att hon och hennes företag Pazu Playfurniture Design har utsetts till Årets Nybyggare Pionjär i Kalmar län 2009.
Vixdar HB fick utmärkelsen Årets Nybyggare Nystart.

 

Hiromi Ballantyne, vars företag arbetar med formgivning av barnmöbler och pedagogiska leksaker, kom till Sverige från Japan 1995 för att studera möbel- och inredningssnickeri på Capellagården på Öland.
Under 6 år som formgivare utvecklade hon PAZU, som står för en mjuk själ i en aktiv kropp. Lekmöbeln ska stimulera barns kreativitet i skapandet, lekandet och byggandet. Hiromi är gift med en engelsman och familjen med två barn bor i Mörbylånga.
“Hiromi har trots alla hinder lyckats skapa ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch. Hon har med PAZU, en färgglad lekmöbel med varierande mönster stimulerat barns skapande och kreativitet. Hennes Sagoteater är ett helt nytt sätt att berätta sagor”.
Så heter det i motiveringen till att hon har fått utmärkelsen Årets Nybyggare Pionjär 2009 i Kalmar.
Till Årets Nybyggare Nystart i Kalmar län 2009 utsågs Vixdar HB.
Motiveringen är att Vixdar har på kort tid lyckats slå sig in i en bransch som utvecklas i ultrarapid och med stor konkurrens. Att få uppdrag av stora kända multinationella företag tyder på kvalitet, marknadskännedom och tekniskt kunnande.

Cisco och Verizon bland kunderna
Vixdar startades av två utbytesstudenter från Pakistan som sökte till Högskolan i Kalmar för att läsa masterprogrammet Creative Digital Technology. Deras intresse ligger i webutveckling och sökmotoroptimering.
Business Online i San Diego valde tidigare i år Vixdar som SEO-konsult i Sverige. Vixdar fick då uppdraget att utföra ett optimeringsprojekt av ett företag från Fortune 500, alltså en av de 500 största företagen i USA.
Några av de företag som Vixdar jobbar åt är Cisco, Verizon, Panasonic och Philips. Vixdar har idag förutom grundarna ytterligare 2 anställda.
PAZU Playfurniture Design och Vixdar HB pristagare representerar Kalmar och är starka kandidater till nationella utmärkelsen Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustavs pris till Årets Nybyggare.
Utmärkelsen Årets Nybyggare Pionjär i Kalmar län 2009 överlämnades av Regionförbundet Kalmar och utmärkelsen Årets Nybyggare Nystart av SEB.
Priset sponsras av SEB, vars representant överlämnade en check på 10000 kr.

vixdar2 pazu1