IFS delade ut 2 priser i Uppsala

IFS i Uppsala har delat ut priser till årets nybyggare och årets pionjär samt.
Priserna delades ut på Uppsala Konsert och Kongress med 300 företagare, samarbetspartners och andra intressenter i publiken.
Mehran Tehranchi (t h) delade ut priserna.

 

Årets nybyggare/ årets pionjär är två priser som instiftats av IFS Rådgivning. Syftet med priserna är att belysa förebilder och goda företagare med utländsk bakgrund. Årets nybyggare delas ut till en entreprenör som målmedvetet och envist kämpat för sin verksamhet som ny i landet och med begränsade resurser har nått framgång i sitt företagande. Årets pionjär delas ut till en företagare med invandrarbakgrund som har nått stor framgång som företagare i det nya landet. Priserna sponsras av SEB och ALMI Företagspartner.

Årets nybyggare är Yassin Barakat som driver City Livs i Gimo. Yassin kommer ursprungligen från Sudan. Han startade sitt företag för att kunna försörja sin familj och har målmedvetet utvecklat sin verksamhet till att bli en naturlig del av samhället i Gimo.

Årets pionjär är Azim Fatan som driver Läkarresurs AB. Azim började sin företagarkarriär för tre år sedan då han startade Läkarresurs AB.  Azim har byggt upp ett framgångsrikt företag som idag omsätter ca 60 miljoner kronor. Hans framgångsfaktorer har varit en stark vilja och ett brett nätverk. Idag är Azim delägare i en rad andra bolag.

03