Jönköpings län Årets Nybyggare 2015

Bemanningsföretaget Full-Fart AB från Tranås är årets nybyggare! Full-Fart drivs av Belmir och Sanda Bosnjak.
Priset delades ut hos Almi av IFS/Almi och SEB och prisutdelare var landshövding Minoo Akhtarzand.

jonkoping arets nybyggareVad är en nybyggare?
En nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete nått framgång i sitt företagande. Länsvinnaren blir också nominerad till det nationella priset som delas ut av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav.

Nybyggarpriset
Priset instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustav prisets beskyddare. Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscenter inledde ett samarbete med Almi Företagspartner 2005. Regionala Nybyggarpriset sponsras av SEB och Almi.

Juryns motivering
Företaget startades 2010 med knappa resurser och kontoret hemma i köket. Under åren har Belmir och Sanda, genom att utnyttja sin kompetens, kreativitet och målmedvetenhet, lyckats att etablera och bygga upp företaget Full-Fart. Idag har de 15 anställda och en egen byggnad till kontor och maskiner. Belmir och Sanda satsar helhjärtat på sin verksamhet och planerar att jobba vidare i samma tempo.