Mahmouds sagolika kondis i Arboga

Idag delade Internationella Företagareföreningen i Sverige (IFS) ut priset ”Årets Nybyggare” till Mahmoud Al-Hussein som driver företaget Konditori saga i Arboga tillsammans med Novin Ozeran.
Priset lämnades över vid en ceremoni på Västerås Slott.

 

Så här lyder  juryns motivering:

” Mahmoud föddes 1976 i Jordanien och är uppväxt där. Mahmoud är ingenjörsutbildad inom  mekanikområdet.

Mahmoud har nu bott 7 år i Sverige. Här fick han fick jobb hos Kungsörsbagarn och där spreds snabbt ryktet att han var duktig. Mahmoud jobbade hos Kungsörsbagarn i två år.

I mars 2008 startade Mahmoud eget genom att köpa konditori Saga i Arboga.  Verksamheten i konditoriet bedrivs tillsammans med hustrun Novin. Makarna har lagt ner mycket arbetstid i det nyinköpta konditoriet och de har satsat mycket på  investering i nya maskiner och på renovering. I verksamheten ingår traditionellt konditori, försäljning över disk av bröd och konditorivaror och också leveransbageri till företag och myndigheter.

Trots sin bakgrund har Mahmoud lyckats med att ta över och framgångsrikt driva en verksamhet med typiskt svenska traditioner. Konditoriets varor håller hög kvalitet och är uppskattade av kunderna. Konditoriet har även anställd personal. På så vis bidrar Mahmoud även till tillväxt, ökad sysselsättning och försörjning. Under Mahmouds ledning kommer det anrika Konditori Saga att utvecklas ytterligare.

Mahmoud är ett mycket bra exempel på att det är möjligt för invandrare att ta klivet in på arbetsmarknaden. Mahmoud har visat att hans utländska bakgrund och korta vistelse i Sverige inte varit något hinder för att lyckas i det svenska samhället. Hans kunskaper, målinriktade arbete, attityd och engagemang har varit ledande på vägen till framgång. Mahmoud är en utmärkt förebild för både svenska- och utlandsfödda entreprenörer.”

Mahmoud går nu vidare till en riksfinal där priset för ”Årets Nybyggare” i hela Sverige utses av en jury bestående av bland annat Gustaf Douglas, Sören Gyll och Björn Rosengren. Priset delas ut vid en högtidlig ceremoni på slottet av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustaf.