Årets Nybyggare och Årets Pionjär 2017 i Skåne

Vid en ceremoni på High Court i Malmö mottog Årets Nybyggare Mohamad Godeh och Årets Pionjär Hamida Jusufagic sina priser.

Mohamad kom till Sverige 2001 från Palestina och 10 år senare startade han Nablus Mejerier i Malmö. Företager tillverkar Nablusostar, namnet på osten kommer från hans hemstad Nablus på Västbanken. Nablus Mejerier säljer sina ostar till flera stora livsmedelskedjor och butiker i Skåne men ostarna har även nått utanför Sveriges gränser och sälj såväl i Danmark som i Tyskland. Bland annat i juryns motivering kan man finna: Bakom framgångsreceptet står en ödmjuk och målinriktad entreprenör, som förenar hantverk med professionalitet och tillväxtfokus. Hela motiveringen kan du läsa lite längre ner på sidan.

Årets Pionjär Hamdija Jusufagic med bosniskt ursprung driver företaget System Verification Sweden i Malmö som är ett konsultföretag inom test och verifiering av produkter och mjukvara. Företaget startades 2002 och har idag 170 anställda med kontor i Malmö, Stockholm och Göteborg men även utomlands i Sarajevo. Företaget som från början var ett renodlat testföretag har under de senare åren utvecklats och hjälper idag kunder med hela digitaliseringsprocessen från innovation till implementering av nya system.

Årets Nybyggare i Skåne, Motivering

”Årets skånska vinnare förenar hundraårig livsmedelstradition från fjärran länder med lokal tillverkning i Malmö; gamla familjerecept från staden Nablusi och handplockad timjan från Palestina med god mjölk från skånska bönder.
Resultatet blir originella och välsmakande kvalitetsostar som uppskattas av kunder i både Sverige, Danmark och Tyskland, av kunder som handlar mat i de flesta livsmedelskedjorna i Sverige, flyger med bolaget BRA eller njuter av maträtter från Linas matkasse.
Bakom framgångsreceptet står en ödmjuk dock målinriktad entreprenör med sin engagerade familj, som förenar hantverk med proffesionalitet och tillväxtfokus, en konstnärlig skäl och författare som blev proffs på ostar och som fortfarande känner stor tacksamhet för allt stöd han har fått på sin entreprenörsresa”

Årets Pionjär i Skåne, Motivering

Årets Pionjär grundades i Malmö 2002 och är idag ett internationellt, innovativt och konkurrenskraftigt bolag med imponerande resultat och ständig tillväxt som stöttar sina kunder inom hela digitaliseringsprocessen. Ägaren själv vill inte bara se sina bolag växa utan även sina medarbetare och hela samhället. Hans motto genom livet har varit att bekämpa orättvisor, se möjligheter, ta ansvar och att bidra till samhället. Engagemang, professionalitet, tydliga mål och stort samhällsansvar kännetecknar denna entreprenör och människa som redan hyllats av många.