Värmlänning med kämpaglöd

Spänningen stiger inför riksfinalen av Årets Nybyggare. Över hela landet pågår de regionala tävlingarna – senast i Värmland. En man med kämpaglöd som tog chansen att satsa på sina företagardrömmar och även lyckades förverkliga dem på ett framgångsrikt sätt. Det är Årets Nybyggare 2010 i Värmland.

aretsvarmland2-438

Motivering Årets Nybyggare 2010 i Värmland:

Priset går till Zekaryas Tadesse, Städkurir & Flytt Värmland AB

En man med kämpaglöd som tog chansen att satsa på sina företagardrömmar och även lyckades förverkliga dem på ett framgångsrikt sätt. Det är Årets Nybyggare 2010 i Värmland.

Bakgrund:

Zekaryas Tadesse kom till Sverige från Etiopien 1998. Han har tidvis varit arbetslös men har tagit varje chans till personlig utveckling och utbildning som han kunnat få. Han började med att läsa svenska för invandrare, fortsatte med att läsa svenska som andraspråk, tog taxi- och lastbilskort och läste även en handelskurs.

Zekaryas startade företaget 2007 så det är ett ungt företag. Det startades som enskild firma men har nu ombildats och växt till ett aktiebolag med 5 anställda och 4 bilar, varav 2 är miljöbilar.

Zekaryas säger att han vill bidra till utvecklingen inom städ- och flyttjänster samt hushållsnära tjänster. Företaget anlitar inte andra leverantörer för att utföra exempelvis flyttstäd. De erbjuder en helhetslösning, vilket gör att det blir både billigare och tryggare för kunden att få alla tjänster från ett och samma företag.

Företaget levererar framförallt till privata kunder men har även deltagit i offentlig upphandling och vunnit anbud från Karlstads kommun. Vid offentlig upphandling utgör invandrarägda företag endast 0,4 promille av alla leverantörer, något som gör honom unik och till en förebild för andra invandrare.

I juryn har ingått representanter från:

·      ALMI Företagspartner Värmland AB och IFS

·      Länsstyrelsen Värmland

·      Region Värmland

·      SEB

·      Öhrlings PricewaterhouseCoopers

aretsvarmland1-438